miercuri, 6 iunie 2012

Hipermarketul si capusa

Toata lumea fuge de iarba verde, de padure, din cauza vestitelor capuse. Nimeni insa nu fuge de parcarea hipermarketurilor, spre expemplu Carrefour Orhideea. Ei bine, se pare ca ar trebui sa fim cu bagare de seama si pe acolo pentru ca o colega de-a mea a fost muscata de o capusa luni in zona sus amintita. Din acel moment a inceput o intreaga nebunie, in incercarea de a scapa de urata insecta.
A mers la Institutul Matei Bals, acolo avea in fata 25 de persoane, a asteptat o ora si jumatate (intrasera 5 persoane) si s-a hotarat sa ia legatura cu cei de la Regina Maria, unde va povesteam ca avem abonamente. (si eu si ea pe cele mai scumpe). A sunat si, din receptie, i s-a spus ca nu poate sa ii scoata nimeni capusa, pentru ca, din motiv de sarbatoare legala, au clinicile inchise. A incercat si la Sanador, insa acolo toata operatiunea costa 140 Ron. A revenit cu un telefon la cei de la Regina Maria si dupa ce a ridicat un pic glasul, a obtinut un raspuns mai bun: poate beneficia de serviciu daca merge la spitalul Euroclinic in regim de urgenta. A mers, dar acolo, o alta problema se ridica in fata ei: "dl dr care face aceasta operatie nu vine pana la ora 18, prin urmare, va rog sa asteptati". Era ora 13, iar Regina Maria urma sa rezolve o urgenta in 5 ore.
Moment in care colega, calma de obicei, s-a enervat si a inceput sa faca scandal si sa isi ceara drepturile. Dornici de liniste si buna intelegere (doar de ochii lumii), au format repede o echipa cu 2 medici si vreo 3 asistente si s-au apucat sa scoata capusa, ce-i drept destul de mica. I-au oferit-o intr-un recipient si i-au spus sa mearga cu ea, spre analiza la Matei Bals. Acolo coada inainta incet, iar pacienta a decis sa isi rezolve cateva probleme pana ii venea si ei randul. Pe la 6 s-a intors plina de incredere ca va primi un tratament si ca va lasa capusa la laborator. In momentul in care a intrat in cabinet si a aratat insecta doctorului, acesta a inceput sa rada si sa ii spuna ca e prea mica acea capusa. A iesit pe usa, suparat ca l-a retinut cu o insecta asa de mica, spunandu-i ca nu ii da nici un tratament si nu o ia pentru a fi analizata la laborator.

Daca aveti ghinionul sa va intalniti cu capusa, asigurati-va ca aveti la dispozitie o zi pentru a putea scapa de ea, insa luati in considerare ca s-ar putea sa plecati fara tratament, fie el spital privat sau de stat :(.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu