joi, 21 iunie 2012

Impuscatul Nastase ...la tv ...si la metrou


Zarva mare pe tv aseara cand am ajuns acasa. Urma sa se dea verdictul judecatorilor in dosarul "Trofeul calitatii", ce il viza pe Nastase si colaboratorii sai. Ultima instanta il condamnase pe fostul prim ministru la 2 ani de inchisoare cu executare. Nu m-am asteptat atunci la o asemenea decizie si eram sigura ieri, ca la finalul zilei, vor transforma executarea in "cu suspendare". Ei bine, nu a fost asa! Cel care maine implineste 62 de ani si care era intre 2000-2004 a fost unul din cei mai puternici oameni din Romania, urmeaza sa petreaca urmatorii 2 ani la inchisoare.
Am plecat la plimbarea de seara si cand m-am intors, televiziunile toate erau pe strada lui Nastase. Intre timp, au ajuns si politistii care au venit sa il ridice. Au sunat la poarta, li s-a deschis. Toate camerele urau pregatite sa surprinda imaginea fostului prim ministru dus la Politia Capitalei. Sigur aveau reporteri, echipe de filmare trimise acolo. Cei din studio, moderatori si invitati, comentau, mai tristi sau mai veseli, in functie de postul tv pe care il urmareai, despre cele petrecute in cursul zilei si a serii. Toata aceasta nebunie cu camerele care incercau sa intre si dupa perdele casei, mi-au adus aminte de o secventa vazuta acum 1 an si jumatate vizionata tot la tv. Atunci, la Pitesti asteptau sa se judece cazul presedintelui Consiliului Judetean Arges si au primit un mare cadou: imagini in exclusivitate cu el pe o targa, urcat in salvare si trasportat la spital. Omul suferea cu inima si aceasta cedase. Mi-a trecut aseara prin minte ca in toata isteria asta urma sa vad din nou un om pe o targa si multe prim planuri cu fata lui livida.
La putin timp a venit salvarea si m-am gandit ca i se fi facut rau Danei Nastase din cauza presiunii din ultimele zile.
Breaking news: s-a auzit o impuscatura! Zic: " doar nu s-a impuscat?" Ei bine, da...dupa cateva minute vine stirea, pe surse ca fostul premier a incercat sa se sinucida. Acum toate camerele erau indreptate catre ambulanta, aveai senzatia uneori ca unii s-au urcat pe ea sa prinda un cadru mai bun. Toti incercau sa obtina imagina lui Nastase impuscat. S-au precipitat si comentariile in studiouri. De la B1TV, Antena 3, Rtv, Realitatea, toti faceau tot felul de supozitii despre starea de sanatate a celui care trebuia sa ajunga la inchisoare, nu la spital. OTV-ul dadea ca aproape sigura moartea celui care incercase sa se sinucida. Si a venit momentul mult asteptat: au dus pacientul in salvare, au prins primele imagini. Din momentul in care salvarea pornit spre spital, a inceput o cursa nebuna a tuturor televiziunilor de a urmari salvarea si de a avea cele mai bune cadre. Si pentru unii a meritat, au reusit sa aiba prim planurile mult dorite Nastase doborat, pe o targa, tras la fata. Au fost aseara pe tv imagini la care foarte multi nici nu indrazneau sa se gandeasca acum 8 ani.
Am adormit in jurul orei 1, cand toata presa vuia de declaratii, imagini, supozitii, subiectul era in plina desfasurare.

Azi dimineata in metrou, doua prietene povesteau de zor intamplari de viata, viata lor. Aproape de coborare, una din ele ii spune celeilalte:
"Cand ma trezesc dimineata al meu in loc sa imi spuna te iubesc, imi da vestea cu Nastase..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu