luni, 16 ianuarie 2012

Protest 15 ianuarie 2012- intrebari fara raspuns



Ma uit inca la imaginile din piata de aseara si parca tot nu imi vine sa cred. Nu inteleg cum au ajuns huliganii in piata in mijlocul protestatarilor pasnici. Am pus un film de pe www.gandul.info, in care se vede clar cum se infiltrau printre manifestanti. La A3 (si nu sunt mare fan!) s-a anuntat cu ceva vreme inainte de a ajunge ei in Piata ca se indreapta inspre acolo. 
Cand purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei a fost intrebat ce informatii are despre participarea acestora la miting, a raspuns ca nu trebuie sa apara la televizor decat informatii probate si nu trebuie sa se induca populatia in eroare. Ei bine, informatii probate sau nu, huliganii au ajuns acolo. Erau un grup compact, nu foarte multi (cu mult mai putini decat la un meci de fotbal) si oricine ar fi vazut manifestarile lor de pe stadioane i-ar fi putut recunoaste usor. Am vazut imagini la televiziuni aseara si se vedea clar cum in mijlocul oamenilor din piata a aparut "din senin" sau nu, un grup care scanda si sarea, ca in galerie. Si atunci am cateva intrebari :

1. cum de au fost lasati sa ajunga pana acolo? (sunt foarte usor de recunoscut si mereu se deplaseaza in grup, ca sa nu mai vorbim ca jandarmii, "prietenii lor fiind, ii recunosc foarte repede)

2. cum de Jandarmeria nu i-a extras dintre manifestanti, inainte de a se produce incidentele? (cand i-ai vazut acolo, sa fii nebun sa nu stii ce urmeaza)

3. de ce i-au lasat sa-si faca numarul intre Universitate si Unirii pana spre Tineretului? Asta in conditiile in care tot de la tv aflam cum jandarmii sunt pe toate strazile mici ce duc spre Piata Universitatii.  Ei bine, cand a fost nevoie de ei nu au intervenit in forta, asa cum ne asteptam.

4. Daca la un meci de fotbal poti elibera o galerie de 5000 de ultrasi cu 100-150 de jandarmi in 10 minute, cum de aseara, in piata, atatia jandarmi cati erau nu au putut sa ii anihileze?

5. De ce ii lasi sa mearga spre Unirii liberi, fara sa trimiti cativa mascati (cati vrei tu!) sa coboare dinspre Tineretului spre Unirii si sa ii prinda pe baieti ca intr-un cleste?

Si toate aceste intrebari care ma chinuie de aseara ma fac sa ma gandesc la un singur raspuns: huliganii au intrat si au produs toate violentele si nebunia doar cu acordul fortelor de ordine. I-au lasat sa se dea in spectacol si apoi i-ai prins si dus in duba. 

Au patit oare ceva? 
Asta seara , dupa experienta celor doua nopti vom vedea aceleasi fete printre manifestanti? Mi-e teama ca da

2 comentarii:

  1. Ce faci, Steluto, ai schimbat profilul blogului? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am schimbat profilul blogului. Insa, lumea care ma stie, stie ca sunt foarte preocupata si de "zona" aceasta. Ea e parte din "lumea mea" :)

      Ștergere