joi, 20 octombrie 2011

Stirea zilei: caldura excesiva "usuca" buzunarele


Toate ziarele, televiziunile anunta de ceva vreme ca urmeaza o noua criza, una mai mare decat cea care nici nu s-a incheiat. Pe acest fond de ingrijorare, observ ca oamenii fac tot felul de "investitii". 
Cea mai la moda este cea cu izolatul exterior al casei/apartamentului. Si cum moda poate ajunge mai tarziu la noi, dar in nici un caz nu ne ocoleste, a poposit si pe meleagurile frumosului cartier Berceni. Locuind pe-acolo, ne-a lovit din plin. Au venit vecinii sa ne propuna sa izolam apartamentul, "nu costa mult, 3600 Ron". Acum de cand 3600 Ron reprezinta o suma mica in bugetul unei familii din cartier nu prea stiu, cert e ca izoleaza toti sau aproape toti. In prima faza am spus ca nu ne intereseaza noul trend. Frica de criza care se apropie ne-a facut sa fim foarte reticenti la propunere. Au plusat si ne-au ademenit cu niste rate fara dobanda. Am spus ca ne mai gandim. Au mai plusat o data, "ati ramas printre foarte putinii care nu izoleaza "

Peste tot in presa se anunta ca in maxim 2 saptamani pietele financiare vor intra in colaps si incepe criza. Am tot asteptat noi, cu speranta ca vor cadea si nu vom mai izola, motivul fiind unul foarte bun. Din pacate/fericire nu au cazut si aseara am luat hotararea finala: izolam apartamentul, hotarare care a fost comunicata si vecinilor. La aflarea marii vesti, s-au bucurat, s-au entuziasmat si ne-au spus ca nu o sa regretam, investitia va fi recuperata in timp. Cat timp? nu prea stim. Cert e ca se bucurau parca ii anuntasem ca o sa izolam apartamentul lor, nu pe-al nostru. 
Dupa ce am luat noi hotararea cea inteleapta sau nu, apare azi in Gandul articolul despre scumpirea gigacaloriei si despre cat de mult va costa caldura anul acesta. 
Au simtit vecinii ceva...in nici un caz criza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu