luni, 12 martie 2012

Ne ridicam, ne plimbam, ne distram :)

Daca saptamana trecuta va povesteam cum a inceput Alice sa se ridice in picioare, acum trebuie sa va spun ca a facut progrese mari, cel putin asa mi se pare mie, mama la primul copil. Merge tinandu-se de canapeaua din sufragerie, pe toata lungimea ei, a invatat sa se lase in jos singura, intai in genunchi, apoi in fundulet (lucru care ma bucura enorm!). Tot ce gaseste in cale si este mai inalt e un bun prilej de a se ridica in picioruse: biblioteca, patul, spatarul patului, patutul ei, scaune. Are o placere nebuna ca seara, dupa masa de lapte, sa se ridice pe spatarul patului din dormitor si sa bata in calorifer, norocul vecinii de la 6 este ca a surzit intre timp si nu mai aude nimic, altfel ar fi fost cu plangeri la usa noastra seara de seara.

                   Un copil, doi copii... agitatie maxima!
                   Copilul invata sa se exprime


Intre timp, a reusit sa descopere lampadarul de la Ikea, ce-i drept toti piticii mici care au venit pe la noi au fost fascinati de el, dupa care a venit randul fierului de calcat, pe care l-am sucit pe toate partile, am gustat si din talpa si din firul, prizelor (noroc ca sunt cu protectie pentru bebei! ) si in final, aseara si-a dat seama ca o domnisoara are nevoie de bijuterii si a cautat pana a gasit cutia de bijuterii a mamei. Prin urmare, operatiunea "ridica tot din calea copilului" a continuat si saptamana care a trecut cu mare succes. 

Tot in aceasta saptamana a inceput sa se miste mai repede, mai degraba sa se tarasca. Dupa ce de vreo 2 luni si jumatate s-a tot chinuit sa mearga de-a busilea, zilele trecute am observat ca a invatat sa se tarasca si reuseste sa ajunga repede la obiectul care ii face cu ochiul. Nu prea imi dau seama acum daca va merge pana la urma de-a busilea sau se va tari in continuare pana cand va porni in doua picioruse singura. 

In urma evolutiilor de pe frontul din sufragerie, Statul Major -mami si tati :)- a hotarat amplasarea lampadarului intr-un loc strategic din sufragerie, dupa canapea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu