joi, 31 octombrie 2013

Asociatia ERUDIT


A venit momentul sa povestesc un pic despre ceea ce reprezinta, de vreo cateva luni bune," lumea mea": Asociatia Erudit. A luat fiinta la inceputul anului din dorinta de a incerca sa facem mai multe pentru scoala. Am ales, impreuna cu Inspectoratul Scolar Ialomita, trei trei scoli gimnaziale, cu scolile primare si gradinitele aferente (3 scoli gimnaziale, 4 scoli primare si 5 gradinite) cu care vom colabora. 
Corina, Ramona si cu mine ne-am propus sa sustinem cu rechizite si materiale didactice elevii si profesorii, sa ii sustinem financiar la diferite concursuri la care ei se inscriu si au nevoie sa plateasca o taxa de participare, sa incurajam si sa dezvoltam aptitudini creative, sociale ale copiilor, prin organizarea de workshopuri, in care vor fi prezenti elevi de la toate cele trei scoli, sa ii sustinem cu materiale si cu premii la diferitele concursuri pe care ei le organizeaza in scoala, sa oferim la sfarsitul anului scolar o excursie- premiu elevilor cu rezultate foarte bune la invatatura, sa ii sustinem pe cei care au intrat la licee foarte bune, dar care nu au posibilitatea sa continue studiile. Si nu in ultimul rand, sa gasim metodele prin care sa ii aducem pe parinti la scoala, alaturi de copiii lor.  
Ce am facut pana acum? 
In luna iunie, elevii premianti (FB si cu medii peste 9.50) de la Scoala primara Buesti si Scoala Gimnaziala Albesti au mers intr-o excursie de o zi organizata de Asociatia ERUDIT la Posada, Sinaia si Brasov. Au fost foarte incantati, unii au aflat acolo ca regii si reginele exista si in realitate, nu numai in povesti. In urma chestionarelor puse de noi la dispozitie am aflat ca celor mai multi le-a placut la Biserica Neagra, datorita ghidului care le-a explicat foarte frumos si le-a raspuns la toate intrebarile pe care ei le-au pus. Isi doresc sa mai viziteze Iasul, Timisoara, Clujul, Sibiul.
Pe timpul verii, am sustinut cu materiale didactice scoala de vara organizata la Scoala Gimnaziala Albesti de dna profesor Anda Bordei, iar produsele pe care ei le-au realizat le-au oferit in cadrul "Zilei lui Snoopy" organizata de Metropolitan Life. Cei de acolo le-au oferit trei laptopuri, de care aveau atata nevoie in scoala (unul a mers la Buesti si celelalte doua, la Albesti), jucarii si carti pentru varsta lor. 
In august si septembrie am organizat campania "Mergem la scoala", in urma careia toti elevii (900) din cele 12 unitati de invatamant au primit cate un pachet de rechizite. Am oferit rechizite si celor opt elevi de la Scoala Albesti, care au intrat la doua licee foarte bune din Slobozia, doi dintre ei fiind sustinuti in continuare Robert cu plata abonamentului la autobuz (220 ron/luna) si Georgiana , cu plata internatului (cca 330 ron/luna). 
La 1 octombrie am dat drumul unui concurs de eseuri, la care participa toti elevii din ciclul gimnazial, de la cele trei scoli, in urma caruia pe 7 decembrie vom anunta marii castigatori.  
Colaborarea cu cei de la scolile din Ograda si Gheorghe Lazar a inceput abia din iulie , de aceea nu au participat la primele noastre evenimente. 

Nu e usor, insa ne place ce facem si ne dorim sa aducem cat mai multi oameni alaturi de noi. Lucrurile nu se misca asa usor pe cat ne-am fi dorit si asta pentru ca oamenii nu sunt obisnuiti sa lucreze altfel, nu sunt obisnuiti sa primeasca si sa ceara Sunt destul de mirati ca a aparut de nicaieri o asociatie, care isi doreste sa ii ajute. De ce? Care ii sunt interesele? Ei bine, nu dorim altceva decat sa ii ajutam, sa le facem viata un pic mai frumoasa, sa ii stimulam pe copii sa vina la scoala, sa ii aducem pe parinti alaturi de ei.
Am inceput sa inscriem membrii, suma lunara pe care fiecare membru trebuie sa o achite este de 20 ron. Avem nevoie de o suma lunara, pe care sa ne putem baza, pentru concursuri la care ei se inscriu, pentru materiale didactice necesare diferitelor activitati extrascolare pe care ei le desfasoara, pentru premii la concursurile pe care le organizeaza. Evident, avem nevoie si de sponsori pentru evenimentele mari pe care le organizam noi impreuna cu ei.

Pentru ca am introdus oficial in "lumea mea" Asociatia Erudit, o sa va mai povestesc aici despre planurile noastre, activitatile lor si actiunile pe care le organizam impreuna. 
Va astept alaturi de noi!:)  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu