sâmbătă, 15 octombrie 2011

Because we care


Anul trecut in toamna, prietena mea Ramona a venit cu ideea infiintarii unei asociatii care incerce sa rezolve diferite cazuri, sa ajute cat mai multi copii, adolescenti, familii nevoiase. Mi-a propus si mie sa fac parte din conducerea ei, insa eu am refuzat. Tocmai aflasem ca sunt insarcinata si i-am spus ca eu nu cred ca voi putea "alerga" pentru infiintarea ei, organizarea activitatii, fara sa stiu atunci cand vorbeam noi ca aveam sa stau la pat toata perioada sarcinii.
Aseara cand ne-am vazut, am intrebat-o ce a mai facut cu fundatia, stiam ca au reusit sa o infiinteze, dar nimic mai mult. Mi-a spus ca s-a asociat cu Lili si Alina, doua colege din firma si ca au pornit deja o serie de proiecte: au ajutat niste copii sa participe
la o tabara de creatie de la Muzeul Taranului Roman, ea are grija de doua fetite dintr-un centru de plasament, au grija de doi copii din Popesti Leordeni. O colega de la firma la care lucrez si eu, fosta profesoara de engleza s-a oferit sa lectii de limba engleza unor copii din centrul de plasament cu care tin ele legatura. Au nevoie de hainute si incaltaminte pentru copiii neajutorati. Acum vor sa acorde burse de studiu pentru niste copii talentati. Au deja un sponsor si era foarte fericita.

             230 de zile

Vor sa mai ia legatura cu niste mesteri (instalatori, tamplari, electricieni, zidari, faiantari) sa-i ajute pe copii de la centrul de plasament sa invete cate o meserie si sa se poata intretine. Imi spunea indignata ca nu mai exista scoli de meserii in tara: sunt doar pentru bucatari , frizeri.
Inscriu membri, taxa de adeziune fiind de 20 de RON/ luna. Sunt pline de entuziasm, au o multime de proiecte frumoase, se zbat sa le realizeze, sa obtina cat mai multi sponsori.
Le tin pumnii, va invit sa le vizitati pagina de internet www.becausewecare.ro si in cazul in care puteti ajuta cumva, va rog sa o faceti. 

Multumesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu