Prajitura se prepara usor si nu este deloc costisitoare.
Ingrediente:
-6 oua
-2 pahare de zahar pudra
-1 pachet de margarina
-1 lingurita de amoniac stins cu lamaie sau otet
- 500 g faina
- 200 g gem amarui (caise si corcoduse folosesc eu)
Cititi si O saptamana usoara!
Se freaca intr-un castron galbenusurile cu pachetul de margarina si cu un pahar de zahar. Dupa ce se omogenizeaza se adauga amoniacul si faina . Coca obtinuta se intinde intr-o tava, se inteapa cu o furculita, din loc in loc si se da la cuptor pentru 15 minute.
Separat, se bat bine cele 6 albusuri cu paharul de zahar ramas, ca pentru bezea. Dupa ce s-au scurs 15 minunte de cand am bagat tava in cuptor, o scoatem si pe aluatul, pe jumatate copt, punem gemul si apoi peste bezeaua. Se mai introduce la cuptor inca 15-20 de minute, pana cand bezeaua capata o culoare aramie.
Pofta buna si o zi plina de caldura!
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu