joi, 13 octombrie 2011

Incercarile vietii de mama- stecherul


De cateva zile frigul a pus stapanire pe apartamentul nostru, care are si marele "avantaj" de a fi pozitionat pe nord si vest. Parinti prevazatori sau mai degraba greu incercati in alti ani in aceasta perioada, ne-am gandit sa luam un calorifer electric sa putem incalzi camera copilului. Zis si facut! Insa, nu am cumparat, ci am imprumutat. 
Desi are o varsta considerabila pentru lumea electrocasnicelor, el functioneaza bine. Singurul inconvenient, observat de parintii "grijulii" era ca se tot incalzea stecherul si mai si fasaia in priza. Am cumparat unul nou cu gandul de a-l schimba. Am vrut sa intervenim in prima seara, insa dupa un scenariu care se repeta de fiecare data la fel (venim acasa de la cumparaturi, copilul doarme. Noi vrem sa mancam sau sa mai facem altceva, sa schimbam un stecher, in cazul de fata. Copilul se trezeste mort de foame si plange. Lasam totul si incepem sa alergam prin casa:unul pune apa la incalzit
, altul pregateste cadita. Ia copilul, dezbraca-l, baita, papica si somn bebe!) am pierdut prin casa stecherul. L-a gasit sotul dupa cateva zile sub dulapul din bucatarie, pe langa aragaz. Va rog sa nu ma intrebati ce cauta el acolo, ca nu as putea preciza. 
Azi dimineata, dupa ce a plecat sotul, m-am gandit ca a venit momentul sa intervin. Recunosc, imi place sa mai mesteresc, nu imi iese mereu, dar ce mai conteaza. Mi-am pregatit toate cele necesare pentru operatiunea "Monstru". In momentul in care am taiat firul stecherului vechi mi-a zburat prin cap gandul ca s-ar putea sa nu stiu sa il montez pe cel nou si sa raman cu bebele in frig. Am spus "a zburat", nu a ramas acolo. 
Prima impresie : firul avea 3 firicele mai mici fata de 2 cate stiam eu din operatiunile anterioare. Nu m-am lasat intimidata de acest mic amanunt si am continuat. Am fixat firele, m-am gandit ca ar trebui izolate, le-am izolat. Cand sa introduc capul stecherului mi-am dat seama ca trebuia introdus inainte de a fixa cele 3 firicele. Deci, le-am desfacut, le-am fixat la loc, am infiletat toate surubelele bucuroasa ca nu a ramas nici unul in plus. Marele moment sosise. In aplauzele dumneavoastra si in somnul linistit al copilului am introdus stecherul in priza si...Steluteeeee miiii! Nu pentru reusita, ci pentru ca avusese loc un scurt circuit. 
A mai fugit un gand prin cap: cred ca am busit toate prizele din casa! Si cu o stapanire de sine, demna de o cauza mai buna, intind mana la veioza de langa pat, apas butonul si becul nu se aprinde. Ups! Prizele erau tandari. Insa, ca un "profesionist" m-am dus la tabloul din hol sperand sa rezolv totul de acolo, am apasat un alt buton si prizele au revenit la normal. 
Era momentul sa sun un prieten, cumnatul, inginer. Se pare ca spiritele stecherelor nu erau cu mine in aceasta zi, prietenul era in sedinta.Ne-am inteles sa ma suna el cand termina (dupa doua ore de la sfarsitul operatiunii, telefonul nu a sunat inca).
M-am intors rabdatoare la fire, le-am taiat din nou, le-am izolat din nou, le-am fixat si tematoare, am introdus stecherul in priza. Nici urma de stelute, dar nici caloriferul nu a pornit. 
Am desfacut totul din nou, rugandu-ma ca somnul copilului sa fie cat mai dulce si sa nu se trezeasca. Am rearanjat firele, am pus toate surubelele si…avem caldura!

Ps. Pentru detalii despre montarea unui stecher trimiteti cu incredere un email la…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu